Taxatierapport woning

Taxateurs maken onderscheid tussen een gevalideerd taxatierapport en een standaard taxatierapport. Op deze pagina leest u wat het verschil tussen de taxatierapporten is en wanneer u welk rapport nodig heeft.

Gevalideerd taxatierapport

Voor het afsluiten van een hypotheek heeft u een gevalideerde taxatie nodig. Als u een woning koopt waarvoor u een hypotheek nodig heeft, zult u dus een gevalideerd taxatierapport moeten aanvragen. De reden hiervoor ligt bij de banken en hypotheekverstrekkers. Zij willen zoveel mogelijk zekerheid rondom de kwaliteit van het taxatierapport. Een gevalideerd taxatierapport is goedgekeurd door een onafhankelijk validatie-instituut, waardoor uw hypotheekverstrekker zeker weet dat het rapport aan de strengste normen voldoet. De onafhankelijke validatie is het enige verschil tussen een gevalideerd taxatierapport en een standaard rapport. De Geldersche Makelaar weet precies in welke situatie u een gevalideerd taxatierapport nodig heeft en adviseert u hierover.

Standaard taxatierapport Arnhem

Als u geen woning koopt waarbij u een hypotheek nodig heeft, is een standaard taxatierapport meestal voldoende. Voordat u een taxatierapport aanvraagt, adviseert De Gelderse Makelaar u over de mogelijkheden. Een standaard taxatie gebruikt u bijvoorbeeld bij:

Uw taxatierapport aanvragen